Satsa på en pool i din trädgård

pool i din trädgård

Är det kanske så att du har funderingar på att köpa eller bygga en pool i din trädgård? Då är det inte fel att få lite inspiration. Idag finns det ju olika varianter av pooler att välja på. Dels finns det lite mindre pooler som är mer av spa bad. Sedan finns det ju även pool i form av bassäng. Sedan finns det ju även de pooler som går att blåsa upp eller som sätts upp i en ställning.

Det du bör göra först, det är att bestämma dig för vad det är för typ av pool du är ute efter. Ett bra alternativ är just att ha en stor pool i trädgården, så att alla i familjen kan bada eller simma när de vill. 

En pool eller bassäng i trädgården, den kan köpas av ett företag och att de då kommer och installerar allt du behöver ha. Det går även att köpa de delar du har behov av och bygga din egen pool så att säga. 

Utomhuspool ovan eller i mark

Det enklaste sättet att få till en pool hemma, det är att bygga den ovan mark. Det innebär att du slipper en massa markarbeten och schaktning med mera. För att göra det lite lyxigare så går det att sätta ett trädäck runt. 

Sedan går det även att välja en markpool. Det är då en pool som grävs ner. Den har oftast en stomme av plåt eller plast samt att den även har ett ytskikt av plast, ofta då i form av en pool liner. Det är som en slags poolduk. 

Hur välja utomhuspool?

Vad det är för pool som passar dig bäst, det har mycket att göra med hur din tomt ser ut samt vad för budget du har. Billigast är det så klart att ha en pool ovan mark, men det passar inte så bra om du har en tomt som är helt plan. Det går även att hålla nere priset genom att du väljer att göra stora delar av arbetet på egen hand. 

Det gäller även att fundera på vad för form själva poolen ska ha. Är det en markpool, så går det oftast bra att välja vilken form du än vill ha. Men även ovanjordspooler kommer i några olika former. 

Vattentemperatur och rening

En utomhuspool i Sverige, den är lämplig att värma upp, så att badsäsongen blir längre. Idag finns det flera sätt att värma upp poolen på. En allt mer populär uppvärmningsmetod är att använda solfångare. Sedan går det även att använda ett centralt värmesystem som du redan har i ditt hus. 

Om du väljer att ha en pool som är uppvärmd, då är det även bra att se till att det täcks över när den inte används. Se även till att den är väl isolerad på sidorna samt även undertill. 

Tänk även på att det alltid måste finnas någon slags reningsverk för vattnet i utomhuspoolen. Sedan finns det även smarta robotdammsugare att ha i botten på poolen som håller den ren på ett bra sätt.