Välja fåtölj till vardagsrummet

Välja fåtölj till vardagsrummet

I vardagsrummet är det ju vanligt att ha antingen en soffa eller två, eller en soffa med en fåtölj. Sedan finns det även de som vill ha en separat fåtölj i en annan del av rummet, för att kunna sitta och läsa i till exempel. Det är inte fel att ha en eller flera fåtöljer i vardagsrummet, då den pryder sin plats samt även är bekväm att sitta. 

Så funderar du på att ha en fåtölj ihop med en soffa eller en separat läsfåtölj i ett lämpligt hörn så ska vi ge dig lite goda råd och tips vad som kan vara bra att tänka på. 

När du ska välja fåtölj, så är det ju först bra att bestämma var den ska stå, vad du ska använda den till samt hur ofta den ska användas. Utöver det är det även bra att fundera på om det ska vara en fåtölj med eller utan armstöd samt hur hög ryggen på den ska vara. Två andra bra saker att tänka till på är kvalitet och bekvämlighet. 

Hitta en passande fåtölj

Om det är så att du vill ha en fåtölj som ska vara tillsammans med en soffa, så kan det ju vara bra att kolla om det finns en i samma serie. Det om du redan har en soffa hemma vill säga. Annars kan det vara bra att kolla på en soffgrupp med tillhörande fåtölj. 

Om det däremot är så att det inte gör något om fåtöljen inte direkt matchar soffan, så kan du välja fritt bland de olika varianter som finns att hitta idag. Det är ju så att idag så finns det gott om olika typer av fåtöljer. De finns i olika storlekar, olika material, olika modeller och så vidare.

När du ska välja fåtölj är det viktigt att veta var den ska stå. Det för att få rätt storlek på den. Är det en fåtölj du vill ha som läs fåtölj, så kan det vara bra att välja en modell med en hög rygg och armstöd. Det är oftast bekvämast. 

Ska det vara en fåtölj som är som en extra sittplats i vardagsrummet, så kan det duga bra med en fåtölj med låg rygg. 

Bland fåtöljer idag finns bland annat den så kallade solitärfåtöljen, som kan bryta av stilen helt i ditt vardagsrum så väl som att den kan komplettera den.

Andra varianter av fåtöljer är komfortfåtöljen som oftast kommer med en fotpall. Sedan finns det även så kallad recliner fåtölj, som då har en inbyggd fotpall.

Material och färg på fåtöljen

När du vet vad för typ av fåtölj det är du vill ha, så är det ju bra att även fundera på vad den ska vara i för material samt om den ska ha en viss färg. Idag finns det en mängd material att välja på. Det finns tygfåtöljer så väl som det finns skinnfåtöljer. Sedan går det även att hitta en massa olika färger och mönster på olika fåtöljer idag. Det är bara att välja det du tycker passar dig.